Loading...

Co koupit do nového bytu?

16.10.2023 16:54

Upraveno: 16.10.2023 17:28

Člověk se stěhuje jen jednou nebo dvakrát za život. Někdy do nájmu, jindy rovnou do svého. Zatímco v západní Evropě je standard bydlet v nájmu, v České republice je situace jiná a tlak na vlastní bydlení i přes strasti při schvalování hypotéky sílí.

Jakmile ale dostanete klíče od nového bytu, zábava teprve začíná. Musíte ho totiž vybavit a zabydlet, aby jste se cítili jako doma. Účelně, prakticky, střízlivě k rodinnému rozpočtu, se špetkou osobitého stylu a ohledem na drahou polovičku.

Povinná výbava do nového bytu

  • Postel a noční stolky
  • Jídelní, konferenční a jídelní stůl se židlemi
  • Knihovna
  • Šatní skříň
  • Bílá elektronika – pračka, sušička a myčka nádobí
  • Sedací souprava
  • Nábytek na terasu

To je základ nutný pro zajištění dostatečného komfortu. V obchodě Sablio.cz doplňte zásoby toho, co udělá dům domovem. Vybírat můžete z bohaté nabídky kvalitních bytových doplňků nebo si v designéru vytvořte svůj vlastní doplněk s fotografií z rodinného alba. Právě bytové doplňky a nápadité kousky jsou tím, co celý prostor zútulní a přispěje k pohodové atmosféře.

Pohodlné povlečení

Postel je základní kus nábytku, bez kterého se doma neobejdete. Dovážka z obchodního domu trvá, výroba na míru stejně tak. Možná tedy budete první dny nebo týdny spát na koberci nebo na nafukovací matraci, ale jakmile vám postel přivezou, nevylezete z ní. K čemu ale postel, když nemáte pohodlné povlečení, do kterého se můžete zachumlat a prospat celou noc?

Na trhu je několik druhů povlečení – krepové, z mikroplyše, ze saténu, ze lnu, mušelínu i ze stoprocentní bavlny. Každý materiál má specifické vlastnosti a je jen na vás, pro co se rozhodnete. Liší se nejen schopností přizpůsobit se okolním teplotám, ale pochopitelně i cenou.

V nabídce našeho e-shopu Sablio.cz seženete kousky se skvělým poměrem ceny a kvality. Povlečení z textilu s nižší gramáží a s hedvábným leskem odpuzuje nečistoty a nevadí mu výkyvy teplot. Vysokých hodnot se ale vyvarujte.
 

Pohodlné povlečení - Sablio.cz
 

Kombinace mírnějšího programu v pračce a rozložení na sluníčku je zárukou prodloužení životnosti povlečení. Prošlo sice sublimací, která barvy chrání, aby zůstaly syté, výrazné a neseprané, ale není radno to pokoušet. Na omak je materiál navíc příjemný, nedráždí pokožku, v létě chladí a v zimě hřeje.

Díky jemné struktuře se nemačká a každý den vypadá jako ze škatulky. Mezi konkurencí tedy vyniká, ale v rámci udržení čistoty v ložnici doporučujeme měnit ho jednou týdně. Zip skrytý pod textilní lištou je dnes standard a oboustranný potisk mile překvapí.

Základ pro pohodlné povlečení je kvalitní materiál. Tkaninu, která byla navržena na míru našim požadavkům, odebíráme od tuzemské firmy. Máme tak jistotu, že jde o prvotřídní látku, se kterou můžeme dále pracovat, šít z ní a nechat ji potisknout.  Navíc tak podporujeme myšlenku, že všechny kroky se odehrávají v České republice, kde máme nad jednotlivými produkty v každé fázi výroby plnou kontrolu.

Nejprodávanější z kategorie: Povlečení


 

Kvalitní závěsy

Vnitřní žaluzie nebo venkovní rolety jsou dnes natolik kvalitní, že není nutné instalovat konzole se závěsy a záclonami. Není to ale pro každého. Holá okna bez jakéhokoli textilního stínění působí stroze a možná až moc obyčejně. Závěsy jsou na pohled jen dlouhé pruhy látky, ale odvádějí pořádný kus práce. Místnost zútulní, dodají pocit soukromí a ochrání před nežádoucím světlem a hlukem.

V obchodě Sablio.cz sice nabízíme jen jednu velikost – 140 x 250 centimetrů a rovnou v balení po dvou kusech, jde ale o univerzální rozměr, který padne skoro každému oknu. Zaměřit byste se tedy měli především na výběr motivu. Máte ale z čeho vybírat, v nabídce jich máme více než devět set.
 

Kvalitní závěsy - Sablio.cz
 

Pokud zvolíte neutrální potisk, budou hrát závěsy druhé housle a jen doplní interiér. Rozhodnete-li se pro výraznější barvy nebo vzory, dostanou se do pozice nejvýraznějšího prvku v místnosti. Vždy ale volte tak, aby motiv korespondoval s vybavením a vaším stylem. Závěsy s veterány nebo kočkodany se k interiéru ve stylu Provence skutečně nehodí.

Kvalitní závěsy dodáváme připravené k zavěšení. Všechny lemy a švy jsou začištěné a u horní strany je pěticentimetrový tunýlek pro navlečení na konzoli. Jen zvažte dokoupení řasící stuhy. Jde o drobnost, se kterou naděláte hodně parády.

TIP: Pokud závěsy nevnímáte jen jako dekorativní prvek, který má sloužit jako částečná ochrana proti světlu, ale chcete skutečné soukromí a ochranu před ruchem z ulice, rádi vám za příplatek ušijeme zatemňovací závěsy ze silnější látky, které splní vaše očekávání. Stačí nás kontaktovat přes kontaktní formulář.

Nejprodávanější z kategorie: Závěsy


 

Moderní záclony

Okna se závěsy a bez záclon? To není ono. Je to nerozlučná dvojka, která každou místnost promění v útulné království (nehledě na velikost, barvu, potisk nebo typ). Bílá barva je pro záclony typická, ale až si prohlédnete naší nabídku, pochopíte, že jde o přežitek a potisky mají zelenou.

Barvy na záclonách nejsou kvůli jemné struktuře materiálu tak syté a výrazné (na první pohled vypadají jako v mlze), na druhou stranu se tak nemusíte bát originálních a leckdy křiklavých potisků, na které byste jinak neměli odvahu. Vybírat můžete z deseti kategorií – dětské motivy, příroda, abstrakce, zvířata, doprava, města, sport, hudba, jednobarevné záclony a něco navíc. Do poslední jmenované skupiny spadají mapy, hry (poker) a naháči.

V obchodě Sablio.cz jsou závěsy a moderní záclony střižené tak, aby k sobě dobře pasovaly. Záclony jsou tedy jen o pět centimetrů delší než závěsy, nechybí tunýlek na protažení konzole ani prošití, které brání třepení.
 

Moderní záclony - Sablio.cz
 

TIP: Kombinace potištěných závěsů i záclon může být ošemetná. Tolik vzorů a barev na jednom místě nadělá neplechu. Pokud tedy zvolíte motiv na jednom kousku, u druhého se držte zpátky. A naopak.

%bestsellers_388667%
 

Osušky a ručníky s moderním designem

Bez osušek a ručníků se neobejdete. Koupete se přece každý den a potřebujete si utřít tělo, vysušit vlasy, smotat ručník do turbanu a osušku použít na přeběhnutí do ložnice. To, že je ale používáte na denní bázi, neznamená, abyste podcenili jejich kvalitu.

I bytový textil si zaslouží vaši pozornost a důraz na potisky, barvy, velikosti a další detaily.
 

Osušky a ručníky s moderním designem - Sablio.cz
 

V obchodě Sablio.cz máme více než tisícovku ručníků a osušek s moderním designem. Nabízíme motivy z mnoha kategorií. Snadno tak vyberete pro sebe, pro drahou polovičku, pro děti a dokonce i dárek pro své blízké.

  • Ručníky a osušky pro děti
  • Se sportovním motivem
  • Se zvířaty
  • Abstrakce
  • Texty, citáty a motta
  • Města a doprava
  • Přírodní motivy
  • Jednobarevná klasika

Každý ručník dodáváme ve třech velikostech. Nejmenší mají rozměry jen 30 x 50 centimetrů a hodí se pro hosty nebo jako kosmetický hadřík na očistu obličeje. Další trochu povyrostl a pyšní se mírami 50 x 100 centimetrů. Jde o klasickou velikost. Do největší osušky se můžete klidně celí zabalit, má totiž 70 x 140 centimetrů. Je těžká a manipulace s ní je náročnější, pro děti ji tedy příliš nedoporučujeme. Pokud si ji ale během koupele rozložíte na radiátor, při sušení budete mít pocit hřejivého objetí.

Dostatečná velikost a líbivý motiv nestačí. Přidali jsme prošívané okraje, extra měkký materiál a úpravu, která brání vyblednutí barev a tvorbě žmolků.

TIP: Někteří výrobci doporučují prát ručníky na 60 stupňů, my tak smělí nejsme a maximální teplotu jsme stanovili na 40 stupňů. Jedině tak zůstanou barvy syté a vlákna nepoškozená.

Nejprodávanější z kategorie: Ručníky


 

Sedací vaky a sedací taburety

Kvalitní posezení je středobodem každého bytu. Dáváte přednost pohodlné sedačce nebo houpacímu křeslu? Možná vám doma schází sedací vaky a sedací taburety. Skvělá kombinace pohodlí a stylu, kterou ozvláštníte kteroukoli místnost – obývací pokoj, pracovnu, předsíň nebo království pro děti.

Můžete vybírat z osmi různých variant a kombinovat tvary a vzory nebo všechno sladit do jednoho stylu. Základem jsou polystyrenové kuličky (EPS). V obchodě Sablio.cz nabízíme dvě balení, menší o objemu 100 litrů a větší o objemu 200 litrů. Čarujte s naplněním a měňte tvrdost vaku podle aktuální nálady.
 

Sedací vaky a sedací taburety - Sablio.cz
 

Všechny sedací pytle mají pár společných parametrů:

  • Dvojité prošití
  • Nadstandardní nosnost (kolem 180 kilogramů)
  • Zapínání na suchý zip
  • Vnitřní vak v ceně (stačí sundat povlak a vyprat nebo očistit, díky vnitřnímu vaku se polystyrenové kuličky nerozsypou)
  • Omyvatelný materiál
  • Pratelný potah
  • Použití v interiéru a exteriéru

Nejprodávanější z kategorie: Sedací vaky


 

Taburet Circle

Na pohled nenápadný taburet Circle o výšce 40 centimetrů se skvěle hodí do předsíně nebo k posteli jako náhrada nočního stolku. Do ložnice zvolte jemný vzor v neutrálních barvách. Díky jeho jednoduchým liniím na něm skvěle vyniknou výrazné potisky a netradiční barvy. Pokud patříte k těm odvážnějším, směle do toho. Doporučujeme naplnit na maximum (85 litrů), aby neztratil tvar.

Taburet Cube                   

Pokud se vám oblé tvary příčí, díky taburetu Cube si spravíte chuť. Výškově je na tom sice stejně jako taburet Circle a průměr sedací části dokonce o deset centimetrů menší, ale krychlový tvar působí nadčasově a v minimalisticky zařízené místnosti dobře vynikne. Můžete ho navíc kombinovat s dalšími taburety a vytvořit řadu k sezení. Jen pozor na dostatečné naplnění polystyrenovými kuličkami, aby rohy držely tvar.

Sedací vak Classic

Sedací vak je synonymem pohodlí. Musí být dostatečně velký a kuličkami naplněný jen částečně, aby se mohly vytvarovat podle těla. To sedací vak Classic splňuje na jedničku. Délka dosahuje dvou metrů, šířka 140 centimetrů. Tísnit a krčit se tedy rozhodně nebudete. Omyvatelný materiál potěší a výběr z více než devíti set motivů vám zamotá hlavu.

Sedací vak Classic udělá parádu kdekoliv, ale nejlépe je mu v dětském pokoji.

Sedací vak Cocoon

Hledáte-li pohodlný sedací vak do obývacího pokoje, sedací vak Cocoon je to pravé. Vybrat vítěze ze čtyř stovek potisků nebude snadné, ale stojí to za to. Tvar vaku je uzpůsobený tak, aby při sedu nebolela bedra a netrpěla krční páteř, abyste mohli nohy natáhnout před sebe a hlavu zaklonit a zabořit do kuliček.

Na pohled mate, ve skutečnosti je mnohem větší a vyžaduje poměrně hodně místa. S průměrem 115 centimetrů a objemem 400 litrů to ani jinak nejde.

Sedací vak Bean

Sedací vak Bean je skvělou volbou pro všechny, kdo si potrpí na pohodlí a zároveň na za každé situace upravený vzhled. To platí i o tomto vaku. Objem 400 litrů dodržte do poslední kuličky a užívejte si jedinečný tvar. Dostatek prostoru pro nohy a příjemná opěrka pro hlavu. Můžete se lehce pohupovat a nechat se masírovat kuličkovou výplní. Kousek, na kterém originální potisk dobře vynikne.

Sedací vak Pear

Na pohled se sedací vak Pear a sedací vak Bean příliš neliší, ale při bližším prozkoumání pár rozdílů najdeme. Pear není tak naditý kuličkami. Má sice o 50 litrů větší objem (450 l), ale není třeba ho tak moc plnit. Má volnější střih. Tělo do něj více zapadne. Hodí se tedy spíš do dětského pokoje nebo ložnice a na terasu, kde chcete relaxovat s knížkou a skleničkou vína.

Díky jedinečnému tvaru ale dodává oporu pro záda i hlavu, a tak ani při delším sezení neztrácí jedinou hvězdičku za pohodlí.

Sedací vak Triangl

Pokud hledáte parťáka pro lenošení u televize nebo pro dlouhé hodiny s knížkou, máte vyhráno. Sedací vak Triangl v sobě snoubí pohodlí, dostatek prostoru, oporu pro hlavu, příjemný materiál, kuličkovou výplň a líbivé motivy. Zamilují si ho všichni, děti i dospělí.

Použijete-li všech 250 litrů kuliček, získáte pevný a pohodlný vak, pokud pár litrů ušetříte, získáte jedinečnou lenošku, na které můžete klidně i podřimovat.

Sedací vak Lounge

Chcete jen to největší a nejlepší? Pak je sedací vak Lounge ten pravý. Proč? S objemem 600 litrů a rozměry 120 x 100 nemá konkurenci. Velikost ale není na úkor kvality, a tak se i u takového obra můžete těšit z omyvatelného a na omak příjemného povrchu, ze 176 motivů, z kuličkové náplně, dvojího prošití pro vysokou nosnost a možnosti praní.

Výrazný vzor na tak rozměrném sedacím vaku nevypadal dobře, a tak máte na výběr z bohaté škály sytých barev. Padne vám do oka jarní zelená nebo moderní rezavá, kanárkově žlutá a královská modrá?

Další doplňky do nového bytu

Výše zmíněné bytové doplňky se dají považovat za jakési must-have. Seznam toho, co časem pořídíte, tím ale zdaleka nekončí. Pořídíte jedno a hned vám na mysli přijde něco dalšího.

Doplňky s vlastním potiskem

Nemusíte procházet obchody, Sablio.cz je nevyčerpatelný zdroj inspirace a nápadů. A pokud bychom se vám přeci jen netrefili do vkusu, v designéru si můžete vybrané produkty nechat potisknout vlastní fotografií nebo motivem.

Nejprodávanější z kategorie: S vlastním potiskem

Vaše příběhy

Ohlasy našich zákazníků

Je skvělé, že děláte radost ostatním a my toho můžeme být malou součástí.

Určitě u Vas ještě někdy nakoupím. Rychlost a provedení za mě úplně super. Byla jsem mile překvapená ze vzhledu deky. Uvažuji nad dalším výrobkem pro mě osobně. Což mluví za vše.

Recenze odk Katky
Katka Praha

Objednávala jsem závěsy vlastních rozměrů - skvělá komunikace, ochota a rychlost výroby. Nádherné zboží, které stoprocentně splnilo moje očekávání. Obchod doporučuji.

Recenze od Natálie
Natálie Ústí nad Labem

Spolupracujte s námi

Máme znalosti, technologie a vášeň pro to, co děláme. Nabízíme různé možnosti spolupráce pro firmy. Pomůžeme vám rozšířit sortiment a oslovit nové zákazníky.