Loading...

Jak vybrat sedací vak?

20.08.2023 17:21

Upraveno: 03.10.2023 14:52

Výběr sedacího vaku může být zapeklitý, proto jsme se rozhodli podat Vám pomocnou ruku a výběr co nejvíce usnadnit. Pro výběr sedacího vaku je nutné vzít v úvahu několik parametrů, které si rozebereme v textu níže.
 

Jak vybrat sedací pytel?

Sedací vak, taktéž označovaný jako sedací pytel, je skvělý designový, ale i praktický doplněk do domácnosti. V první řadě byste měli vzít v úvahu, kde budete sedací vak využívat a zejména kdo jej bude využívat - v našem sortimentu najdete velké sedací vaky pro dospělé, ale i menší sedací vaky pro děti.
 

Jak vybrat sedací vak - Sablio.cz

Velikost sedacího vaku

Velikost je asi nejdůležitější faktor při výběru jakéhokoliv nábytku či doplňku do domácnosti. Ať už je sedací vak určen jako sedačka pro jednoho nebo jako místo kam se může posadit vícero lidí, měl by být dostatečně velký pro danou oblast. Existuje široká škála velikostí, od malých po velké, a nás na Sablio najdete všechny! Velice oblíbené jsou sedací vaky taburet, klasické sedací vaky, sedací vaky Triangl anebo třeba velké sedací vaky Lounge v rozměrech 120 x 100 x 80 cm.
 


Materiál sedacího vaku

Výběr materiálu je také důležitá věc, kterou je nutné brát v úvahu při výběru sedacího vaku.Sedací vaky od Sablio.cz jsou dvojitě prošívané a vyrobené z kvalitní textilie - 100% PES. Součástí sedacích vaků je i vnitřní vak na výplň, díky kterému můžete potah snadno sundat a vyprat v případě znečištění. Systém plnění je zajištěn suchým zipem či klasickým zipem - lze tedy snadno přidávat i odebírat náplň vaku. Všechny naše sedací vaky jsou naplněny polystyrenovými (EPS) kuličkami, které lze snadno doplnit. Vaky mají nosnost až 180 kg a jsou voděodolné.
 

Jak vybrat sedací vak - Sablio.cz

Styl a design

Kromě funkčnosti se obvykle při výběru sedacího vaku snažíme dosáhnout i určité elegance. Proto je nutné vybrat styl a design, který se nejlépe hodí k domovu a použití. Existuje široká škála stylů a designů, které jsou navrženy s ohledem na různé styly interiéru. U nás můžete zakoupit sedací vaky jednobarevné, ale i s motivem zvířat, měst, sportovní tématikou, abstraktní a nebo sedací vaky pro děti.
 

Cena

Ne nadarmo se říká, že kvalita má svou cenu. Při výběru sedacího vaku je potřeba uvážit, jestli stojí za to do něj investovat a měli bychom se držet jistých finančních limitů. Je nutné odhadnout, jaký typ vaku potřebujete, abyste dosáhli co nejlepšího poměru kvality a ceny. Sedací vaky si sami navrhujeme a šijeme v České republice, máme tedy naprostou kontrolu nad kvalitou šití i tisku. Pro tisk používáme metodu sublimace a kvalitní barvy, které zůstanou syté a stálé i po mnoha vypráních.
 

Jak vybrat sedací vak - Sablio.cz

Výplň sedacího vaku

Někteří prodejci plní sedací vaky polystyrenovou drtí, která nedrží tvar a rychle se „sesedí“ - to ale není náš případ! Naše sedací vaky jsou plněny kvalitními polystyrenovými EPS kuličkami s průměrem 4-5 mm, které mají daleko delší trvanlivost a vaky drží tvar dlouhé roky. Kuličky u nás můžete po čase i dokoupit a sedací vak si snadno doplnit. Nabízíme náhradní kuličky do sedacích vaků v objemu 100 litrů a náhradní kuličky do sedacích vaků v objemu 200 litrů.
 

Jak vybrat sedací vak - Sablio.cz


Často se ptáte:
 

Z jakého materiálu jsou sedací vaky vyrobeny?

K výrobě sedacích vaků používáme pevný, avšak příjemný materiál - 100% PES. Výhodou materiálu je voděodolnost a snadná údržba, v případě znečištění můžete vak otřít mokrým hadříkem, nebo celý potah sejmout a vyprat.
 

Můžu sedací vak prát?

Samozřejmě, všechny naše sedací vaky jsou vybaveny vnitřním vakem z netkané textilie, díky čemuž můžete potah sedacího vaku hravě sejmout a vyprat na 60 °C.
 

Je možnost v sedacím vaku doplnit náplň při případném slehnutí?

Sedací vak je na vrchní straně uzavřený silným suchým zipem, takže můžete náplň libovolně odebírat a přidávat, případně vyměnit. Sedací vak vám díky systému opakovaného plnění vydrží dlouhá léta.
 

Jakou metodou vyrábíte potisk na sedacím vaku?

Na potah sedacích vaků tiskneme metodou sublimace, která zajišťuje stálost barev a je zdravotně nezávadná.
 

Jakou má sedací vak nosnost?

Sedací vak má nosnost 180 kg.
 

Nejprodávanější z kategorie: Sedací vaky

Vaše příběhy

Ohlasy našich zákazníků

Je skvělé, že děláte radost ostatním a my toho můžeme být malou součástí.

Objednávala jsem závěsy vlastních rozměrů - skvělá komunikace, ochota a rychlost výroby. Nádherné zboží, které stoprocentně splnilo moje očekávání. Obchod doporučuji.

Recenze odk Katky
Katka Praha

Určitě u Vas ještě někdy nakoupím. Rychlost a provedení za mě úplně super. Byla jsem mile překvapená ze vzhledu deky. Uvažuji nad dalším výrobkem pro mě osobně. Což mluví za vše.

Recenze od Natálie
Natálie Ústí nad Labem

Spolupracujte s námi

Máme znalosti, technologie a vášeň pro to, co děláme. Nabízíme různé možnosti spolupráce pro firmy. Pomůžeme vám rozšířit sortiment a oslovit nové zákazníky.